Felul 1: SUPA DE LEGUME CU OREZ

Preparare:

Se taie radacina de patrunjel si se pune la fiert.

Intre timp se spala orezul si se taie cartofii in cubulete mici.

Dupa ce a fiert putin patrunjelul (5-7 minute) se adauga si cartofii la fiert.

Dupa inca 5 minute se pune si orezul. Dupa ce orezul se inmoaie putin se adauga conopida si se lasa sa fiarba un timp mai lung (aprox. 15 min.)

In timp ce fierbe supa se dau pe razatoare morcovii. Intr-o tava se pune ulei si se prajeste putin mustar alb si chimen. Se adauga morcovii si se prajesc pe foc mic cam 3-4 minute.

La sfarsit se adauga putin curry, coriandru si sos de soia.

Cand legumele din supa sunt aproape gata, se adauga morcovii, putina sare dupa gust si mazarea. Se pune smantana si 3g de amestec de legume uscate (belsug de mirodenii), un pic de ulei de masline, putin busuioc, verdeata taiata marunt si se opreste focul.

Felul 2: ZUCCHINI SCAZUT CU ROSII

Ingrediente (pentru 4 persoane):

Preparare:

Cei doi zucchini se taie felii medii. Se pune la incalzit in tigaie uleiul de masline si dupa ce se incalzeste se adauga semintele de mustar negru. Cand incep sa sfaraie se adauga zucchini, 100 ml apa si se lasa sa se caleasca sub capac 5-7 minute. Rosiile se spala, se curata de coaja si se taie cubulete. Se adauga peste zucchini impreuna cu sarea si turmericul si se mai lasa pe foc aprox. 2 minute, sub capac.

SALATA LICHIDA

Preparare:

Legumele se taie marunt si fin.

Se face un dressing din 150 ml iaurt, sos de soia si busuioc, sare, oregano, marar, condimente pt. salata si ulei de masline. Acest sos se toarnă apoi peste legume, amestecand usor.

Desert: SALAM DE BISCUITI CU CAISE

Preparare:

Biscuitii se rup in bucati mici de 1-2 cm, se insiropeaza cu siropul de fructe/compot, se adauga banana, cocosul, stafidele hidratate in prealabil si caisele taiate cubulete, dupa care se amesteca bine ca sa se omogenizeze compozitia. Compozitia obtinuta se aseaza pe o folie de plastic si se ruleaza (puteti presara folia cu fulgi cocos pentru un aspect mai frumos), iar capetele foliei se rasucesc strans ca sa iasa aerul si salamul sa fie mai compact. Se baga la frigider minim 2 ore. (Sau la congelator daca doriti sa se intareasca mai repede sau sa-l pastrati mai mult timp.)

Pentru mai multe meniuri, va invitam sa vizitati sectiunea Retete!