Artă, mediu, stil de viaţă. EcoART Fest şi-a propus să fie o experienţă care să amintească oamenilor că cele trei alcătuiesc un întreg. Vrând, nevrând, felul în care ne raportăm la aceste dimensiuni ne defineşte în mare măsură viaţa. Din acest motiv, am conceput un altfel de festival, care să propună soluții practice și non-formale la cum putem găsi echilibrul dintre ele şi în fiecare din ele.

Cele patru ateliere de mai jos au transformat un concept, EcoART, într-o experienţă – una cât se poate de practică :

TeatruEco: participanții au călătorit un pic prin ei și au fost iniţiaţi nu în arta de a ţine un public cu sufletul la gură de la înălţimea unei scene, ci în arta, mai de soi, de a se simţi liberi în pielea lor, de a comunica mai bine, de a face cunoştinţă cu ei înşiși prin tehnici folosite în arta actorului.

NaturaEco: Neil şi Bella, profesioniști din Scoția în Outdoor Education, au organizat în pădurea Hoia un atelier, arătându-le participanților prin diferite jocuri şi metode cum să se descurce în natură şi cum să aibă grijă de ea.

StilEco: aici s-au prezentat câteva trucuri despre cum se poate trăi echilibrat, în armonie cu noi înşine şi cu mediul înconjurător prin ceea ce mâncăm şi prin felul în care ne organizăm modul de viaţă.

EcoRelax: este un atelier conceput ca răspuns la nevoia fiecăruia dintre noi de ne opri un pic din goana cea de toate zilele și de a ne face vreme să respirăm adânc și să ne însușim câteva tehnici de meditație și relaxare simple, la îndemână şi atât de utile!

Ne-am bucurat nespus de mult că evenimentul de deschidere din 6 mai 2011 a reușit să umple sala Teatrului Național Cluj și am fost foarte plăcut suprinși de faptul că oameni de toate vârstele (15-60 ani) s-au înscris la ateliere, depășind numărul locurilor stabilite inițial (120).